Prominent lid van medische staf Team NL Paralympics

Team NL Paralympics

Ik mag mezelf tot een select gezelschap rekenen: mensen die kunnen zeggen dat ze een rol hebben gespeeld op twee edities van de Olympische Spelen. Weliswaar niet als sporter, maar wel als sporttherapeut. Van nabij maakte ik de Paralympics, de OS voor mensen met een beperking, mee. In Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) leverde ik een bescheiden maar toch wezenlijke bijdrage aan de twee meest succesvolle Paralympics uit de geschiedenis van Team NL. Het is een specifieke doelgroep en dat maakt dit werk echt uitdagend. Als sporttherapeut krijg je continu te maken met een andere handicap en de gradatie van de handicap. Het is mooi om dit te kunnen doen en de atleten een fijn gevoel te kunnen geven. Op naar Tokio 2020, want als het aan mij ligt, ben ik daar zeker weer bij!