Als persmuskiet bij de Tour Down Under

Persmuskiet

Ik kom er te weinig aan toe, maar het schrijven van verhalen is één van mijn grote passies. Het scheelde zelfs weinig of ik had gekozen voor een studie journalistiek. Toen Wielermagazine mij in 2011 benaderde of ik een reportage over de Tour Down Under wilde maken – omdat ik er toch al was – hoefde ik niet lang na te denken. Ik had alle vrijheid om de inhoud te bepalen en naast een verslag van de koers besloot ik een aantal renners te vragen of ze hun benen harsen of scheren. En tot hoever ze gaan: ‘all the way to the mankini line’? De Nederlander Laurens ten Dam behoorde tot de ‘gelukkigen’ die ten prooi vielen aan mijn prangende vragen. Hij bekende bijna tot de mankini line te gaan… Het was een bijzondere en inspirerende ervaring om op deze wijze in het wielrennen actief te zijn. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!