De hoogste marathon ter wereld. Seen it, done it!

De hoogste marathon ter wereld

De Aussies staan overal in de wereld bekend om hun karakter en doorzettingsvermogen. Die twee moest ik behoorlijk aanspreken toen ik in een half jaar tijd drie marathons, waaronder de hoogste ter wereld (Mount Everest), heb gelopen. En zeker ook als ik allerlei sporten – van vechtsport tot triatlon – uitprobeer. Ik vind het prettig om mijn eigen studiemateriaal te zijn en te weten wat bepaalde prestaties fysiek en mentaal met je doen. En welke blessures een bepaalde inspanning kan veroorzaken en hoe ik het zelf het best kan behandelen. De marathon op de Mount Everest is zonder twijfel één van mijn HOOGTEpunten. Eerst wandelen en klimmen naar 5500 meter met fantastische vergezichten en dan een marathon lopen in dalende lijn van 5500 naar 3800 meter. Ik was deelnemer, maar tegelijk ook als sporttherapeut beschikbaar voor een groep Nederlandse hardlopers van de hardloopwinkel Run2Day. Een ervaring om nooit meer te vergeten.